Cello´n med det rare i!

Målgruppe: aldersgruppen 1-6 år, men det kan tilpasses for andre aldersgrupper

Cello’n med det rare i! er et konsertprosjekt for barn som eksperimenterer og kombinerer bruk av liveelektronikk, im- provisasjon og musikk, med historieskaping i samarbeid med barn. Prosjektet er basert på møtet mellom barna, musikeren, instrumentet, musikken og tekstskapingen og sammen skaper vi et musikkeventyr som blir like unikt hver gang. Vi improviserer fram ett musikalsk for- løp og en historie, med noen rammer som for eksempel eventyrgenren. Hver konsert er en helt ny opplevelse for både musiker og tilhørere. Konserten stimulerer lydhør nysgjerrighet og sprakforståelse ved at barna lytter og lager sammenhenger i eventyrene som de forteller underveis i konserten. Kunstneren leder barnas historie og fyller inn linjene og stemningene og i fellesskap skapes Den gode historien.

Historien kan ta egne veier og virke absurde for voksne, men kan leve sitt eget liv i øyeblikket i form av samtalen mellom kunstneren, musikken og barna. Barnas fantasi sprudler frem. De kontrolleres ikke men far utfolde seg sammen med musikken. Barnas spontanitet kommer til utrykk gjennom forløpet og historien. Det kan fåuttrykk som at for eksempel høye pipelyder kan være kaniner og en brølende C-streng kan bli en liten ku i et skummelt rom.

Her er det link til prosjektpdf: Last ned her

Tryllesangen

Festningen Barnehage februar 2009

”Vi er i en skog, med en sovende bjørn, en rev som tripper lett rundt, en skilpadde, og en humle som surrer i luften. Stemningen er rolig og fin. Inn kommer en prinsesse som synger en glad liten melodi. Hun skal plukke blomster og treffer den reven som slår følge for å vise henne et fint sted i skogen. De går innover og skogen tetner seg til rundt dem og blir mørk og skummel, og de kommer inn i den delen av skogen hvor den skumle Heksa bor! Plutselig hopper hun frem og fanger dem i et stort nett. Reven forsøker å bite over trådene, og humla prøver å skjære over nettet med brodden sin, men det går ikke. Heksa jager humla rundt, men hun slipper unna. Heksa slenger nettet over skuldra og tramper inn i skogen til et hult tre.

Her slenger hun ned nettet med prinsessa og reven mens hun koker en gryte med vann. Hun vil koke suppe på prinsessen og reven, med et eple i for ekstra god smak. For det er noe alle vet at hekser liker epler! Reven og prinsessen gråter og roper “Hjeeeelp!” Samtidig flyr humlen i full fart til bjørnen for å hente hjelp! Bjørnen sover, men han kan vekkes med en sang! Han blir veldig sint for at Heksa har vært slem, og som Konge i skogen går han med Humla for å ordne opp.”