Marianne Baudouin Lie er cellist, kammermusiker, forsker, produsent og førstelektor ved NTNU Institutt for musikk, hvor hun underviser i entreprenørskap for musikere og kammermusikk ved talentprogrammet Unge Musikere. Marianne disputerte i november 2018 med prosjektet Making Sense, the performer´s perspective: www.makingsense.no. Hun er aktiv i Alpaca Ensemble, Trondheim Sinfonietta og Trondheimsolistene, og er en pådriver for samtidsmusikk og jobber gjerne på tvers av genre. Hun har vært leder for Trondheim International Chamber Music Competition og er styreleder for Trondheim Sinfonietta.

Fra 2020 har hun blitt tildelt et 3-årig arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend og det å få et slikt arbeidsstipend er en fantastisk mulighet til å kunne fordype meg i egne kunstneriske prosesser og flere konkrete prosjekter. For meg betyr det veldig mye å få et slikt stipend, og det gir meg en økonomisk frihet til fordypning og utvikling.

Jeg synes det er veldig spennende og utfordrende med samtidsmusikk, og jeg elsker all den humoren og friheten jeg finner i musikken. Samtidsmusikken er viktig i samfunnet som en motvekt til det kommersielle og glatte. Livet er jo ikke bare enkelt, og musikken må speile noen av disse realitetene. Samtidig elsker jeg både å spille og lytte til alt fra barokk musikk til   moderne komponister!

Marianne trener ITF Taekwon-Do og har 2. Dan svart belte, i tillegg til tre barn, så hverdagene er ikke kjedelige!